Karácsony Gergely elmondta, mennyibe került brüsszeli útja

Karácsony Gergely elmondta, mennyibe került brüsszeli útja

Karácsony Gergely vonattal utazik Brüsszelbe (Fotó: Facebook/Karácsony Gergely hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vonatjegyet a saját fizetésemből vettem és egy barátomnál szálltam meg Brüsszelben – közölte Karácsony Gergely Facebook-oldalán arra a kormánypárti Magyar Nemzetben megjelent cikkre reagálva, amely a főpolgármester útjának költségeit firtatta. Az útról szintén közösségi oldalán számolt be február 4-én a városvezető. Azt írta: „Egy konferenciára utazom Brüsszelbe. Vonattal. Spórolok néhány mázsa szén-dioxidot a bolygónak és egy kis pénzt az önkormányzatnak”.

A kormánypárti lap írása azt fejtegette, hogy Karácsony közel két napot vonatozott és legalább négy éjszakát töltött „a nem éppen olcsó szállodáiról híres Brüsszelben”, hogy egy rövid beszédet elmondhasson. Mindez pedig – a rendezvény szervezőitől kikért adatok szerint – több mint egymillió forintjába került Budapestnek. A lap arra is felhívja az olvasók figyelmét, hogy repülővel olcsóbb lett volna az út, a vonatozással pedig egyetlen tonna üvegházhatású gázt sem spórolt meg a városvezető, „mivel nélküle is elindultak a két főváros közötti, menetrend szerinti repülőjáratok”.

A főpolgármester felhívta a figyelmet egy másik aktuális hírre is, amely szerint a kormány tavaly 44 milliárdot költött állami hirdetésekre. „Ez azt jelenti, hogy amíg ezt a posztot végigolvasod, nagyjából 100 ezer forintot költenek el a te adódból propagandára” – jegyezte meg posztjában.

„És még valami. Jó lenne tudatosítani magunkban, hogy a repülés óriási környezeti terheléssel jár. Sokszor elkerülhetetlen, hogy használjuk, én sem tudom mindig megoldani, hogy ne repülővel utazzak. A közszereplőknek azonban kutya kötelességük minden egyes esetben mérlegelni, hogy milyen példával szolgálnak” – zárta posztját Karácsony Gergely.