Karácsony Gergely: Még kell néhány hét a végleges budapesti megállapodásig

Karácsony Gergely: Még kell néhány hét a végleges budapesti megállapodásig

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még kell néhány hét a végleges budapesti megállapodásig, de a legtöbb kerületben már látszik, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje. Néhány olyan kerület van, ahol egyelőre nincs egyezség, ezekben nem kizárt, hogy előválasztás dönt majd az ellenzéki polgármesterjelölt személyéről – erről is beszélt Kompország című műsorunkban Karácsony Gergely a jövő évi önkormányzati választásokkal kapcsolatos fővárosi ellenzéki megállapodásról. A főpolgármester Zugló kapcsán, ahol a jelenlegi szocialista polgármester, Horváth Csaba mellett a momentumos Rózsa András is bejelentette indulását, azt mondta: ahol jelenleg ellenzéki vezetés van, ott azt támogatja, hogy az eddigi polgármestert indítsák újra, hiszen ő már egyszer le tudta győzni fideszes ellenfelét. Horváth Csabának, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének ráadásul oroszlánrésze volt a koalíció fenntartásában, neki ezután is ott a helye.

A főváros pénzügyi helyzete kapcsán a főpolgármester úgy fogalmazott, hogy a 2023-as évet a főváros túlélte. Csak azért élték túl, mert jobban gazdálkodtak, mint az előző vezetés. Van némi maradvány, amit átvisznek a jövő évre, de van egy 50 milliárd forintos adósság is. Karácsony Gergely szerint a főváros puritán módon gazdálkodik, de kormányzati megszorítások 220 milliárd forintot vontak el a fővárostól, ami elfogadhatatlan.

Címkék: Karácsony Gergely