Koronavírus: 24 új fertőzött itthon

Koronavírus: 24 új fertőzött itthon

Friss adatok augusztus 18-án (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Így a járvány hazai megjelenése óta már 4970 embernél igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést.

Az elmúlt 24 órában elhunyt egy idős, krónikus beteg, így már 609 áldozata van itthon a járványnak. A mai napig összesen 3631-en gyógyultak meg. Ez a kettő együtt azt jelenti, hogy jelenleg 730 aktív fertőzöttről tudni. Ez a szám egyébként napról-napra emelkedik, hétfőn 708, vasárnap pedig 685 volt. Jelenleg 60 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek 32 százaléka budapesti.

A koronavirus.gov.hu oldalon ismét felhívták a figyelmet: az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. Továbbra is kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, fontos a távolságtartás, illetve karantén vár azokra, akik kockázatosnak minősített országból érkeznek Magyarországra.

Címkék: koronavírus