Márki-Zay Péter: Éppen olyanok intézik ellenem a legaljasabb támadásokat, akiket eddig harcostársaimnak hittem

Márki-Zay Péter: Éppen olyanok intézik ellenem a legaljasabb támadásokat, akiket eddig harcostársaimnak hittem

Márki-Zay Péter szokásos péntek esti bejelentkezése (Forrás: Márki-Zay Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érdekes, hogy ha az MMM egyik elnökségi tagja minden alap nélkül lopással és tiltott pártfinanszírozással vádol, azon napokig pörög az országos média – írja keddi Facebook-bejegyzésében Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester. Ezzel a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagja, Kész Zoltán múlt heti nyílt levelére utalt.

Kész ebben azt kérte, hogy a mozgalom még ebben a hónapban számoljon el a választási kampányban a számlájára érkezett adományokkal, és tételesen sorolják fel, mire költöttek, a maradékot pedig utalják vissza az adományozóknak. 

– Ha az MMM egy másik elnökségi tagja kiáll a becsületem mellett és elítéli a letámadást, arról szinte senki nem ad hírt… Köszönöm Lengyel Róbert polgármester úrnak és persze sokaknak másoknak is a kiállást a lejáratókampány idején – teszi hozzá mostani posztjában Márki-Zay. Lengyel Róbert az elmúlt napokban kialakult viták kapcsán bírálta azokat, akik szerinte most „egy földön fekvő harcostársba még bele is rúgnak”, és konkrétan Kész Zoltánt emlegette, aki – megfogalmazása szerint – „nyílt levelekkel kiteregette a családi szennyest”.

Márki-Zay leszögezte: „Én most is el fogok számolni az adományokkal, ahogy eddig is mindig – a többiek most sem, de ezek egyikéről sem fog szólni egyetlen hír sem.”

Az augusztusi pártalapításra készülő Márki-Zayt saját bevallása szerint meglepte, hogy közeli harcostársai indítottak ellene lejáratókampányt. – 4 év küzdelem után nemcsak azt láttam be, hogy nem sikerült a politikát megtisztítanunk, de azt is, hogy éppen olyanok intézik ellenem a legaljasabb támadásokat, akiket eddig harcostársaimnak hittem – folytatta, majd végül azzal zárta posztját: – Köszönöm mindenkinek, aki nem állt be ebbe a kampányba – nemcsak civil barátaim, de minden pártban is vannak ilyenek sokan. Ahogy Róbert írta: „Maradjunk emberek!”

Mint megírtuk, a pártalapítással kapcsolatos kérdésekre a Mindenki Magyarországa Mozgalom feltehetően június közepére halasztott tisztújításán tesznek pontot. Kész Zoltán már korábban is közölte, nem híve annak, hogy a volt ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek most pártot kéne csinálnia. Lukácsi Katalin és Hadházy Ákos is már bejelentették, hogy nem lépnek be Márki-Zay Péter új pártjába, sőt nem is támogatják a kezdeményezést. Magyar György, az MMM elnökségi és alapító tagja is arról beszélt, nem azért hozták létre a mozgalmat, hogy végül párt legyen, és nem fogják hagyni, hogy amortizálják, illetve azt sem hagyják, hogy a mozgalmat bárki kisajátítsa.