Pesty László a Lölő-jelenségről: a következő négy hónapban bizonyítékok fognak előkerülni

Pesty László a Lölő-jelenségről: a következő négy hónapban bizonyítékok fognak előkerülni

Pesty László (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatja a „Lölö-jelenség” pellengérre állítását a fideszes Pesty László dokumentumfilmes, aki lapunknak adott interjújában is bírálta az ország leggazdagabb emberét és a NER-hez közeli üzletembereket.

Pesty László a Telexnek adott interjújában arról beszélt, hogy ne használja a baloldal a NER-lovag kifejezést, mert azok nem lovagok szerinte, hanem orkok. Szerinte a NER régen 2,5 millió embert jelentett, ma már csak egy tucat orkot. Mészáros Lőrinc is megint terítékre került: szerinte a milliárdos vállalkozóval nem az a baj, hogy gázszerelőként kezdte pályafutását, majd szinte pillanatok alatt az ország legazdagabb emberei között találta magát. „Az, hogy hallottad már beszélni ezt a csávót? Volt alany, állítmány, helyhatározó egyeztetve? Egy szerencsétlen... hú, majdnem mondtam valamit... ott makog a mikrofonba, és a fél terem nem tudja, hogy röhögjön, a másik nem tudja, hogy sírjon...” Ugyanakkor továbbra sem gondolja azt, és nem lát arra bizonyítékot, hogy Mészáros Lőrinc lenne Orbán Viktor meghosszabbított keze. 

Magyarország hatodik leggazdagabb emberéről, Szijj Lászlóról is elmondta nyers véleményét. – „Én ültem vele szembe, néztem, ahogy a kis malacszemei tikitakiznak, miközben negyvenezermilliárdszor több pénze van, mint nekem, én kényelmesen ültem a szar Chesterfield-másolat bőrbútoraiban, még jó, hogy nem műbőr volt... Volt vagy kétszázötven milliárd a feneke alatt, az tuti, és erre kényelmetlenül ott fészkelődött, és mondom, a szemeivel hol a pókot nézte a sarokban, hol a cipőjét. Legördült az első izzadságcsepp, miközben baromi gazdag, és mindenki azt hiszi, hogy mindent megtehet... hát nem! És tudod, miért nem? Mert baromi szar dolog gyáván, szolgaként leélni egy életet” – mondta Pesty.

Azt is állítja: kerülhetnek elő olyan hangfelvételek, amelyek kellemetlenek lehetnek a NER-re nézve. „Én azt tudom neked mondani, hogy kilenc az egyhez fogadom, hogy hamarosan, a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni. [...] Szóval hogy ezek a bizonyítékok napvilágot fognak látni, ezt kilenc az egyhez adom, a következő négy hónapban. Szeptember, október, november, december, mondjuk azt, karácsonyig. Lesz, akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz.” Mindezzel úgy gondolja, hogy ő a Fidesznek csak jót tesz, mert ez egy megtisztulási folyamat lehet.

Pesty az idei Tusványos egyik panelbeszélgetésén mondta ki először: „Az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon.” Azóta egyik erős interjút adja a másik után, és lapunknak is arról beszélt, hogy tud bizonyítékokról, videó- és hangfelvételekről, adatbázisokról, dokumentumokról, amelyek alapján beazonosíthatók a bűncselekmények, azok nagyságrendje, valamint az elkövetők.