Újszerű módon bírná lemondásra az akkugyáras népszavazásokat elkaszáló testületet a momentumos politikus

Újszerű módon bírná lemondásra az akkugyáras népszavazásokat elkaszáló testületet a momentumos politikus

A CATL tervezett akkumulátorgyára ellen tiltakoznak Mikepércsen 2023. március 15-én (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

150 kérdéssel terhelné túl a helyi választási bizottságot Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője. A politikus keddi Facebook-bejegyzésében azt írta, megelégelte, hogy a helyi választási bizottság az elmúlt hónapokban minden, akkumulátorgyárra vonatkozó népszavazási kérdést elutasított, és lemondásra szólította fel a bizottság tagjait. Mivel választ nem kapott, ezért radikálisabb eszközhöz fordult. „Hamarosan 150 kérdést fogok beadni nekik elbírálásra. Mindegyik kérdést nyílt ülésen kell tárgyalniuk, és egyedileg kell indokolniuk. Lesz munkájuk bőven, legalább megdolgoznak érte, hogy politikai érdekeket szolgálnak. Vagy úgy döntenek, ennyi munkát azért nem ér meg a politika kiszolgálása, és lemondanak” – fogalmazott Szabó Bence. Szabó a kérdések összegyűjtéséhez a debreceniekhez fordult, és azt kérte, küldjenek neki olyan kérdéseket, amiről szívesen szavaznának Debrecenben.