Zivatarokkal érkezik a hidegfront

Zivatarokkal érkezik a hidegfront

Zivatarfelhő a Balaton felett a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna felől fényképezve 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éjjel érkezik a hidegfront, amely heves zivatarok kíséretében vonul át az országon. Az Országos Meteorológia Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint hétfőre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt.

Vasárnap késő este északnyugat felől érkezik a hidegfront. Ehhez kapcsolódva hétfőre virradó éjszaka a záporok mellett főleg az Észak-Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb számban zivatarok, de az Északi-középhegység térségében is előfordulhatnak.

Átmeneti szünet után délután délnyugat felől ismét várhatók zivatarok, amelyek hétfő estére fokozatosan az ország keleti felére helyeződnek át. A zivatarokat viharos széllökés és intenzív csapadék kísérheti.

Kedd hajnalra a keleti országrészben fokozatosan megszűnnek a zivatarok.

 

Címkék: időjárás