Kedveli a chilipaprikát? Akkor ennek a lehetőségnek örülni fog! (x)

Kedveli a chilipaprikát? Akkor ennek a lehetőségnek örülni fog! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Számos olyan magyar étel létezik, amelyet nem lehet elkészíteni chilipaprika nélkül. A chilipaprika csípős ízéért a kapszaicin nevű vegyület a felelős, amely nélkül hasonló volna az íze, mint más, nem csípős zöldségeknek. A chilipaprika fogyasztása kifejezetten jó hatással van az egészségre, és pikáns íze miatt sokak egyik kedvenc zöldsége.

Legyen mindig friss chilipaprikája!

A chilipaprika tört vagy őrölt változatát bármilyen nagyáruházban meg lehet vásárolni. Fűszerként remekül használhatók a tasakos kiszerelések, ám friss chilipaprikát már nem olyan könnyű beszerezni.

Rendelhet chilit a Csodakertész Barna Faiskolából is. Nincs szükség nagy méretű konyhakertre ahhoz, hogy chilit neveljen, egy napsütötte teraszon vagy ablakpárkányon is tarthatja cserépben a növényt. Így mindig lehet friss chilipaprikája, amikor csak megkívánja.

Rendkívül sokféle chilit lehet rendelni

A fenti webáruházból rengeteg különböző chilipaprikát rendelhet. Népszerű a Habanero, amelyik az egyik legismertebb, legkedveltebb. Nem véletlen, hiszen rengetegféleképpen lehet felhasználni, semmilyen más chili változat nem ennyire keresett.

Ezenfelül létezik még Carolina Reaper, Jalapeno, De Cayenne, Serrano, Trinidad Scorpion típusú chili is, és még hosszasan lehetne folytatni a sort. Az, hogy mikor melyik változat érhető el, változó.

Ha elvitték a kártevők a magoncot, még menthető a helyzet

Nem kell lemondani a friss, házi chilipaprikáról, ha a kártevők elpusztították a magról ültetett növényt. Ez olykor előfordul, bizonyos kártevők különösen szeretik lelegelni a fiatal, éppen csak földből kibújt növények hajtásait.

A jó hír, hogy a nagy, kifejlett növényekre már kevesebb kártevő veszélyes. Éppen ezért akár szabadföldön is meg lehet próbálkozni kész növényt kiültetni, vagy a kert másik pontjába helyezni. Megoldást jelenthet a kártevőkkel szemben az, ha a növényt nem szabadföldben tartja, hanem balkonládában.

Soha nem volt még ilyen könnyű friss zöldséget, fűszernövényt termeszteni

Aki lemaradt a tavaszi magvetésről, vagy csak nem volt ideje rá, az még mindig nincs elkésve, ha friss zöldségeket, fűszernövényeket szeretne telepíteni a konyhakertjébe. Online bármikor lehet rendelni kész, kifejlett növényeket a Csodakertész Barna Faiskolából. Mivel mostanában az ősz sokáig kitolódik, és sokszor még decemberben sincsenek fagyok, így a fagyérzékeny növények is sokáig kint tarthatók a szabadban.

Legyen szüksége akár paradicsomra, paprikára, bazsalikomra vagy épp kakukkfűre, ebben a webáruházban megtalálhatja ezen növényeket. A legtöbb fűszernövény ráadásul nem igényel különösebb törődést, megfelelő környezeten és némi locsoláson kívül nincsenek extrém igényeik.

Érdemes utánanézni, hogy melyik növény mennyi napfényt igényel. Egyesek kifejezetten imádják a napsütést, míg másokat félárnyékos vagy árnyékos helyre érdemes helyezni.