Melyek a legfontosabb szempontok az ózongenerátor vásárlása során? (x)

Melyek a legfontosabb szempontok az ózongenerátor vásárlása során? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Covid-19 világjárványnak köszönhetően az utóbbi időben megnőtt az igény a minőségi légtisztítás iránt, amelynek köszönhetően többféle technológiával működő fertőtlenítő készülék is megjelent a piacon.

Köztük a Szellőző shopnál is kapható ózongenerátor, amely a természetben megtalálható erős oxidálószerként ismert vegyületet, az ózont használja a fertőtlenítésre. Ennek az elemnek az ereje a kémiai összetételében rejlik, hiszen a két stabilan kötődő oxigénatomhoz egy harmadik instabilan kapcsolódik, amely bármivel is találkozik szembe, semlegesíti azt.

De manapság már az ózongenerátorból is millió féle változat kapható, így ahhoz, hogy a számodra legideálisabb készüléket tudd kiválasztani, a vásárláskor nem árt néhány szempontot figyelembe venni.

Legfontosabb szempontok a vásárlásnál

Az egyik legfontosabb szempont a vásárlásnál a teljesítmény, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy hány milligramm ózont kell kibocsátania az általad választott készüléknek óránként ahhoz, hogy teljesen fertőtleníteni tudja az adott helyiségben terjengő levegőt.

Mivel az ózongenerátor szabadon mozgatható szobáról szobára, így célszerű annak a legnagyobb helyiségnek a térfogata szerint kiválasztani a berendezést, amelyben majd használni szeretnéd.

Ha az mondjuk 100 m² területű, akkor érdemes egy olyan teljesítményű készüléket használni, amelynek a kapacitása 10.000 mg/h körül van. Ez ugyanis már 1-2 óra alatt képes teljesen fertőtleníteni a helyiséget.

Az 5000 mg/óra teljesítményű ózongenerátor pedig jellemzően a kisebb területeken, lakásban, tárgyalóban, váróteremben, gépjárművekben lesznek a segítségedre. A hatásterületük maximum 93 m² 3 m² belmagassággal számolva, és ezt körülbelül 2 óra időtartam alatt fertőtlenítik.

Emellett fontos még a biztonság

Bár az ózon egy nagyszerű fertőtlenítő, és igazán sokat köszönhetünk neki, de túl nagy koncentrációban irritálhatja a nyálkahártyát és a légutakat. Így amíg üzemel a berendezés, addig jobb, ha sem emberek, sem állatok, sem pedig növények nincsenek a közelében.

Miután pedig megtörtént a fertőtlenítés, fontos, hogy alaposan szellőztess ki, és hagyj az ózonnak legalább egy órát a lebomlásra!

Továbbá a biztonság szempontjából nem árt még az sem, ha az ózongenerátor olyan funkciókkal is rendelkezik, mint például a túlmelegedés elleni védelem vagy az automatikus kikapcsolás.

Így már biztosan ki tudod majd választani a megfelelő berendezést, amelynek a használata egyáltalán nem nehéz feladat. Minden darabhoz tartozik egy használati útmutató, így beüzemelése nem jelenthet nagy gondot. Mi a legmodernebb változatot ajánljuk a figyelmedbe, amely esetében csak arra kell odafigyelni, hogy mindig fel legyen töltve.