Mire figyelj, amikor strandra viszed a babádat? (x)

Mire figyelj, amikor strandra viszed a babádat? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyár beköszöntével mindannyian vágyunk a kellemes napsütésre, és persze az is nagyon jól tud esni, amikor megmártózhatunk a hűs vízben. Ha viszont a családunk nemrég egy kisbabával is bővült, akkor számos kérdés merülhet fel bennünk.

Mit vigyük feltétlenül magunkkal? Mennyi idős kortól vihetjük magunkkal? Strandolás közben mire érdemes figyelni? Ezekre a kérdésekre adunk válaszokat a mostani cikkünkben.

Mit ne hagyj otthon?

Amikor a babánkkal indulunk strandra, akkor nagyon fontos, hogy előrelátóak legyünk és magunkkal vigyük a legfontosabb kiegészítőket.

Semmiképp se hagyd otthon a pici fürdőruháját, törölközőjét, és az sem árt, ha kéznél van a fürdőlepedője, fürdőköntöse. Ha ez utóbbiakat még nem szerezted be, akkor válassz egyet a Baby Inside Babatermékek strandfelszerelései közül!

Nagyon fontos, hogy legyen nálad egy kifejezetten babáknak való naptej, ami megfelelő védelmet biztosít a bőrének. Sőt, érdemes úgy készülnöd, hogy a strandon fel tudj állítani egy napernyőt is, ami árnyékot ad a forró kánikulában.

Természetesen a strandolás nem lehet teljes az olyan játékok nélkül, mint amilyen például a labda, a műanyag vödör, lapát vagy a kedvenc hableány Barbie-ja. Szóval ezek is kerüljenek bele a táskádba!

Végül, de nem utolsósorban pedig a váltóruháról se feledkezz meg, a strandolás után ugyanis érdemes levetni a baba fürdőruháját és egy tiszta, száraz ruhába öltöztetni, hogy komfortosan érezze magát a hazaúton.

Mikortól viheted strandolni?

Az általános vélekedés az, hogy 6 hónapos kora előtt még nem szabad strandra vinni a babákat, mert a bőrük akkor még annyira érzékeny, hogy a napsugárzás kellemetlen irritációt okozhat számukra. Amennyiben a pici elmúlt 6 hónapos, akkor már bátran mehet ő is pancsolni, strandolni, de ez esetben is nagyon oda kell figyelni a nap elleni védelemre, illetve a folyamatos hidratálásra!

Mire figyelj oda nagyon?

Végül hozunk neked néhány tippet, hogy mit tarts szem előtt, ha strandolni mentek, és a család legkisebb tagja is veletek tart.

• Figyeld az időjárást, és a forró napokon semmiképp se induljatok útnak, a kánikula ugyanis veszélyes lehet a pici számára!
• Használj speciális, babák számára kifejlesztett fényvédő krémet, ami magas faktorszámmal rendelkezik, és alaposan kend be vele napjában többször is!
• Válassz egy biztonságos területet a strandon, ahol sekély a víz, és ahol könnyen szem előtt tudod tartani a picit!
• Ne hagyd felügyelet nélkül a vízben még akkor sem, ha nagyon sekély részen tartózkodik!
• Ne feledkezz meg a hidratálásáról, adhatsz neki vizet vagy gyümölcslevet, a lényeg, hogy eleget igyon!
• Tegyél a fejére sapkát vagy kalapot, amikor a vízben van, amikor pedig kijön, akkor figyelj oda, hogy árnyékban legyen!
• Kerüld a déli órákban való fürdést, akkor menjetek napra, amikor már nem annyira erős a napsugárzás!

Ha ezeket az óvintézkedéseket betartod, és semmit sem felejtesz otthon, akkor egy örömteli, vidám, élményekben gazdag strandolós napot tölthettek el együtt.