Ne félj a piros szín használatától a lakberendezésben! (x)

Ne félj a piros szín használatától a lakberendezésben! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a piros egy eléggé megosztó szín - egyesek rajonganak érte, míg mások nagy ívben elkerülik -, de azt senki sem tagadhatja, hogy bármilyen stílusú otthonba képes egy kis élénkséget és életet varázsolni.

Ráadásul a feng shui törvényei szerint, ha ezzel a tüzes tónussal fested le a falaidat, akkor azzal bevonzhatod a csít, az úgynevezett jó energiát a lakásba, amely segít a szerencse és a boldogság megteremtésében.

A piros szín alkalmazása

Amennyiben érdekel, hogy milyen tónussal érdemes a pirosat kombinálni, akkor javasoljuk, hogy keresd fel az Otthonok & Megoldások stílus rovatát, ahol számtalan cikket olvashatsz ezzel az árnyalattal kapcsolatban.

Mivel ebből a színből is számtalanféle árnyalat létezik, így könnyen bele lehet botlani egy olyan falfestékbe, amely bazári hatást kelt. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor inkább egy sötétebb tónus mellett érdemes letenned a voksodat. Továbbá fontos, hogy ne kombinálj többféle piros árnyalatot, mert az ezek közötti apró különbségek is sokat ronthatnak az összképen.

A piros szín megjelenítése a bútorok és az egyéb dekorációs kellékek segítségével

Ha számodra a falak pirosra történő festése túl merész, akkor természetesen az sincs kizárva, hogy a bútorok vagy az egyéb lakásdekorációs kellékek segítségével jelenítsd meg ezt a színt a lakásban.

Azonban ezzel a módszerrel is könnyen át lehet esni a ló túloldalára. Ha nem szeretnél bonyolult vagy zavaros megjelenést, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy válassz semleges árnyalatokat kiegészítő színnek.

Továbbá, ha mintás darabokat szeretnél elhelyezni, akkor törekedj arra, hogy rajtuk lévő nyomatok hasonlóak legyenek, vagy harmonizáljanak egymással.

A piros szín a konyhában

Mivel elég sok időt töltünk a konyhában, ezért a legtöbbünk általában olyan árnyalatokat használ ennek a helyiségnek a berendezésénél, amelyek jó érzéssel töltenek el minket, és hosszú távon sem unjuk meg őket.

A piros pedig egy tökéletes példa erre, amelynek emellett még étvágyserkentő hatása is van. A konyhában és az étkezőben azonban ezt az árnyalatot érdemes inkább kisebb mennyiségben alkalmazni, nehogy az ellenkezőjét érd el annak, mint amit elképzeltél.

Abban az esetben például, ha olyan szerencsés vagy, hogy elfér egy konyhapult a helyiségben, akkor ezt mindenképpen érdemes piros bútorlapból elkészíttetni. De természetesen az is nagyszerű megoldás lehet ennek a színnek a becsempészésére, ha piros konyhai kiegészítőket választasz - például egy vízforralót, egy kávégépet, egy mikrót, stb.

Végső gondolatok

Ha eddig nem igazán volt bátorságod ezt a színt alkalmazni az otthonodban, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy adj ennek a szenvedélyes árnyalatnak egy esélyt! Képes ugyanis még a legunalmasabb és legszürkébb helyiséget is felélénkíteni - még akkor is, ha csak kis mennyiségben van használva.