Brüsszel újabb kérdéseket küldött a magyar kormánynak

Brüsszel újabb kérdéseket küldött a magyar kormánynak

(Fotó: Flickr.com/ActuaLitté)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

További felvilágosítást kért két uniós biztos levélben a magyar hatóságoktól az igazságügyi reform „bizonyos elemeiről” – értesült az EUrológus. Ennek azért van jelentősége, mert ettől az eljárástól függ, hogy Magyarország hozzájut-e a hétéves uniós költségvetésből 13 milliárd euróhoz. 

A cikk felidézi, hogy a magyar kormány júliusban tájékoztatta az Európai Bizottságot, hogy elvégezte az igazságügyi függetlenségének megerősítésével kapcsolatos jogalkotási és igazgatási feladatokat és ezzel párhuzamosan 202 millió euró kifizetését kérte a brüsszeli testülettől. Az uniós testület azóta már másodszorra tesz fel kérdéseket, ezek pedig egyre tovább tolják azt a határidőt, amikor – pozitív elbírálás esetén – az összeget kifizetnék.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter októberben arról beszélt, bízik abban, hogy november végéig mindenképpen meglesz a megállapodás az Európai Bizottsággal, ez pedig lehetővé teszi, hogy Magyarország ténylegesen hozzáférjen az európai uniós forrásokhoz, és ne csupán az előlegekhez.

Címkék: uniós forrás