Kövér László az Ománi Szultánságba utazik

Kövér László az Ománi Szultánságba utazik

Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 8-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalos látogatásra Ománba utazik Kövér László házelnök szombaton - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel.

Szilágyi Zoltán közleménye szerint Kövér László az Ománi Súra Tanács elnökének meghívására utazik az Arab-félszigeten található országba. Kövér László személyében először tesz hivatalos látogatást magyar házelnök az Ománi Szultánságban. – A látogatás célja a két ország közötti politikai, gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatok erősítése, valamint az intézményesített parlamenti kapcsolat megteremtése az Országgyűlés és az Ománi Szultánság Súra Tanácsa között - írta.

A házelnök „megbeszélést folytat Khálid bin Hilál Al-Máváli sejkkel, az Ománi Súra Tanács elnökével, Szajjid Fahad bin Mahmúd Ál Szaíddal, az uralkodó képviselőjével, a Miniszterek Tanácsa miniszterelnök-helyettesével, Abdul Málik bin Abdulla Al-Khálili sejkkel, az Ománi Államtanács elnökével, valamint Szájjid Bádr bin Hamad bin Hamúd al-Buszáidivel, Omán külügyminiszterével” – közölte Szilágyi Zoltán.

A hivatalos delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri Horváth László fideszes képviselő a Magyar-Öböl-Térség Országai Baráti Tagozat, és az azon belül létrehozott Magyar-Ománi Baráti Csoport elnöke.

 

Címkék: Kövér László, Omán