Soha nem regisztráltak még egy nap alatt ennyi új koronavírus-fertőzöttet

Soha nem regisztráltak még egy nap alatt ennyi új koronavírus-fertőzöttet

Fotó: Glix.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soha nem volt még annyi új koronavírus-fertőzött, mint kedden: összesen 142 557 friss igazolt esetet jelentettek szerte a világból. Az elmúlt egy hétben folyamatosan magas értékeket mértek: múlt pénteken is hasonlóan sok új esetet találtak, akkor 142 113-at. Legutóbb május 26-án volt százezer alatti a napi új megbetegedések száma a világon.

Kedden a koronavírussal összefüggő halálesetek száma is magas volt, de nem rekord: 6592 ember hunyt el, és legutóbb május hatodikán jelentettek ennél nagyobb értéket.

A járvány jelenlegi központja egyértelműen az amerikai földrész: Brazíliában 37 278 új esetet (!) találtak egyetlen nap alatt és 1338 beteget veszítettek el; az Amerikai Egyesült Államokban 25 450 új fertőzést regisztráltak (849 halott), majd Chile (5013 friss megbetegedés) és Peru (4164) következik a sorban. Berobbant a járványt Indiában is, ahol 11 135 új koronavírusos-fertőzöttet regisztráltak, és a napi halálos áldozatok száma is meghaladta a kétezret (!) kedden.

Címkék: koronavírus