Gyurcsány: Senkit nem tudnánk rávenni, hogy játssza el Orbán Viktort

Gyurcsány: Senkit nem tudnánk rávenni, hogy játssza el Orbán Viktort

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a DK elnöke a 2021. május 26-án kiadott videójában (Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan kérdeztétek, hogy mi miért nem csinálunk filmet majd kormányváltás után arról, hogy mit loptak el Orbánék. Hát, több indokom is van – erről írt közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnök, annak apropóján, hogy Kálomista Gábor filmet készít a politikus 2006-os őszödi beszéde kapcsán. Ennek előzetese éppen szerdán, vagyis a beszéd elhangzásának 15. évfordulóján jelent meg, de a teljes kormánymédia és a Fidesz-KDNP politikusai is kiemelten foglalkoztak ezzel a nappal.

Például Orbán Viktor miniszterelnök azt a kérdést tette fel, ki hol volt a beszéd elhangzásának a napján, mire Gyurcsány Ferenc azzal vágott vissza a poszt alatt kommentben, hogy megkérdezte, a kormányfő hol volt, amíg az egész országot szétlopta a Fidesz. Később Gyurcsány videóban is reagált Orbán Viktornak, és azt kérdezte tőle: „Te hol voltál, Viktor, amikor a családod közpénzen meggazdagodott?”

Ilyen előzményekkel vette elő a témát ismét Gyurcsány a témát, egész pontosan azt, hogy ők miért nem akarnak filmet forgatni arról, „hogy mit loptak el Orbánék”. A politikus ezt az alábbiakkal indokolta:

  1. Mert ez lenne a világ leghosszabb filmje; mi meg másban akarunk világrekordokat dönteni
  2. Mert van 99 jobb ötletem arra, hogy mire költsünk 800 millió forintot
  3. Mert a következő kormány nem filmgyártással, hanem a fideszes bűnözők elszámoltatásával és a kormányzással lesz elfoglalva.

Végső érvként Gyurcsány azt hozta fel, „senkit nem tudnánk rávenni, hogy játssza el Orbán Viktort”.

Egyébként a film kapcsán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is megszólalt. Ő azt mondta, „Gyurcsány Ferencnek amikor mozog a szája vagy hazudik, vagy iszik”. – Most épp azzal vádaskodik, hogy 800 millió közpénzből készült a róla szóló film. De hát nem közpénzből készült! Megint hazudik. Újra és újra. Beteges. Erről szól az ő története és erről szól a film is. Azért fél tőle, mert tisztában van vele: őt a saját múltja fogja legyőzni – tette hozzá.

Kálomista Gábor, a film producere az Indexnek arról beszélt a kérdésre, honnan van pénzük a projektre, hogy „eddig a Megafilm saját forrásait használtuk, és vannak támogatóink is”. Hogy pontosan milyen támogatótokról van szó, arról viszont csak annyit árult el, „különböző magánszemélyekről. Fontos leszögezni, hogy a Nemzeti Filmintézet egy forinttal se szállt be.”