Jakab Péter megválaszolta, hogy visszalépne-e Karácsony Gergely javára

Jakab Péter megválaszolta, hogy visszalépne-e Karácsony Gergely javára

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezt a leghatározottabban szeretném cáfolni – válaszolta Jakab Péter Jobbik-elnök az Alfahírnek arra a többek által hangoztatott elméletre, hogy Karácsony Gergely javára visszalépne a miniszterelnök-jelöltségtől.

A Népszavának korábban azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni. Szerinte ezt a mondatát sokan félreértették a sajtóban. Kitért rá, hogy a kutatások valóban azt mutatják, hogy ő vidéken erős, míg a főpolgármester Budapesten. „Amikor arról beszélünk, hogy kiegészítjük egymást, akkor azt úgy kell érteni, hogy Karácsony Gergely maradjon továbbra is főpolgármester, hiszen jól csinálja, én pedig a választók bizalmának elnyerésével Magyarország miniszterelnökeként szolgáljam őket” – fogalmazott.

Úgy látja, a kormányváltáshoz nemcsak a vidéki, de a fővárosi szavazókra is szükség van. Utóbbiakat egy főpolgármester tudja becsatornázni a kormányváltó erők felé – tette hozzá.