Robbantottak egy családi háznál, egy rendőr meghalt Esztergomban

Robbantottak egy családi háznál, egy rendőr meghalt Esztergomban

Az esztergomi helyszínt kordonok zárják le (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

• Robbantott egy vélhetően zavart férfi Esztergomban
• Egész nap fenyegetőzött, a TEK túsztárgyalója próbált vele egyezkedni
• A robbantásban – úgy tudjuk – egy TEK-es halt meg, többen megsérültek
• Sajtóhírek alapján az elkövető is meghalt
• A környéket hermetikusan lezárták
• A Magyar Hang munkatársa is a helyszínre érkezett
• Éjfél előtt érkezett meg a hivatalos tájékoztatás az ügyészségtől

Meghalt egy rendőr Esztergomban szerdán este, miután robbantás történt a város külterületén – ezt közölte rendkívüli hírként elsőként az M1 Híradója. A Magyar Hang rendőrségtől származó információi szerint a TEK munkatársa veszítette életét.

A közmédiában annyi hangzott el a részletekről, hogy Esztergom külterületi részén egy családi háznál egy férfi egész nap robbantással fenyegetőzött. Este, amikor a helyszínen már ott voltak a TEK emberei is, beváltotta a fenyegetését és felrobbantott valamit, azt akkor még nem lehetett tudni, hogy robbanószerkezetről van szó vagy mondjuk egy gázpalackról, bár utóbbi tűnt már akkor is valószínűnek. Az első hírek szerint további 6-7 sérült is volt, akiket a környékre és Budapestre a Honvédkórházba szállítottak. Egyes hírek szerint az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá és orvosokat hívtak be.

Az ügyészség éjfél előtt érkezett hivatalos tájékoztatása szerint a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban. A rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

A környéken élők arról számoltak be, hogy egy zavart személyről van szó, konteóhívőről.

Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt, hivatalos információt ugyanakkor még késő este sem közöltek, csak későbbre ígértek. A Telex és a Hvg.hu is úgy értesült hogy maga a robbantó is életét vesztette.

A Magyar Hang munkatársa egy villogó rendőrautó nyomában egy földúton az épület közelébe tudott jutni. A környéken alig, vagy leginkább egyáltalán nincs közvilágítás. A robbanás helyszíne teljesen elzárt, zsákszerű részen van. Tudósítónk szerint a rendőrökön rendkívül feszültek, a tűzoltók pedig este fél 10 körül húsz pizzát hoztak, mondván, hosszú éjszaka vár rájuk.

Esztergomban tartják egyébként a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülését. A kormánypárt képviselőcsoportja közleményt adott ki: „A Fidesz-frakció részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván”. Orbán Viktor pedig a Facebook oldalára posztolta: „Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok.” Az esti órákban Pintér Sándor belügyminiszter a helyszínre is ment.