„Te hol voltál, Viktor, amikor a családod közpénzen meggazdagodott?”

„Te hol voltál, Viktor, amikor a családod közpénzen meggazdagodott?”

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a DK elnöke a 2021. május 26-án kiadott videójában (Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy bő két és fél perces Facebook-videóban reagált Gyurcsány Ferenc arra az Orbán Viktor kormányfő által szerdán korábban szintén a közösségi portálra kitett rövid videóra, amelyben a jelenlegi miniszterelnök azt kérdezte az internet népétől, hogy hol voltak 2006. május 26-án, amikor Gyurcsány Ferenc egy elvileg zárt MSZP-frakcióülésen elmondta hírhedté vált őszödi beszédét.

A 15 éves évfordulóra a kormányoldal szemmel láthatóan nagyon készült és teljes letámadással árasztották el a Facebook-falakat bejegyzéseikkel.

Gyurcsány Ferenc szemmel láthatóan zokon vette a visszaemlékezést, előbb Orbán Viktor videója alá kommentelt – amely cikkünk megjelenéséig több lájkot kapott, mint az eredeti bejegyzés –, majd kora este saját videóval jelentkezett.

Gyurcsány szerint Orbán puskája „félre visz”, hiszen ellenzéki politikus mond ilyesmiket a kormányfőről, de – mint a jelenlege a Demokratikus Koalíció elnökeként politizáló Gyurcsány megjegyzi: „nem én vagyok a kormányfő, hanem te!” Ezért a volt miniszterelnök szerint most inkább arról kell megkérdezni az embereket, Orbán hol volt.

– Hol voltál, amikor a vejed, a lányod férje az egyik leggazdagabb embere lett az országnak? (...) Mondd, hol voltál akkor, mikor tudod, a gyerekkori barátod, ez a gázos csávó, ez olyan gazdag lett, hogy ha jól hallom, háromszor olyan gazdag, mint Elton John. (...) 2021-ben szerintem erre a kérdésre kell válaszolni neked, hogy az emberek tudjanak arra a kérdésre válaszolni, hogy akarják-e, hogy továbbra is te vezesd ezt az országot – mondta többek között videójában Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő arról is beszélt, mit gondol arról, hogy Kálomista Gáborék játékfilmet készítenek az őszödi beszéd történetéből, amelynek előzetesét szintén a mai napra időzítették. „Ha jól értem, 800 millió forintot költöttél el most a közpénzből én rám? Hogy megcsináltasd a valaha volt legdrágább kampányfilmet?” – utalt a készülő filmre a volt kormányfő.

Gyurcsány Ferenc videója közben Guy Ritchie 2000-es Blöff című filmjének főcímdala adja az aláfestést.