Volodimir Zelenszkij Kijevbe invitálta Orbán Viktort

Volodimir Zelenszkij Kijevbe invitálta Orbán Viktort

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzethez szól Kijevben 2022. február 24-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután az ukrán és a magyar vezető telefonon egyeztettek a háború sújtotta ország uniós tagjelölti státuszáról, Volodimir Zelenszkij egy Twitter-posztban emlékezett meg a beszélgetésről  – szúrta ki a hvg.hu. Ebben megköszönte, hogy Magyarország támogatja az ország szuverenitását és segítséget nyújt a harcok elől menekülőknek. Mint írja: egyetértettek abban is, hogy a két állam energietikai együttműködését fejleszteni kell.

Továbbá egy olyan információt is közölt, melyet a beszélgetésről beszámoló Miniszterelnöki Sajtóiroda nem tartott fontosnak megemlíteni: Zelenszkij meghívta Orbánt Ukrajnába.

Mint arról lapunk is beszámolt, a háború kezdete óta a régiós országok mindegyike küldött delegációt Ukrajnába, az unió vezetői pedig kis túlzással rendszeres vendégek Kijevben. Orbán Viktor azonban nem gondolta úgy, hogy személyes jelenlétével kellene demonstrálnia az ukránok melletti kiállást, ellenben a kormány tagjai heves és személyeskedéstől sem mentes szócsatákat vívtak az orosz agressziótól szenvedő ország vezetőivel.