Csák János nem fogadta el Vidnyánszky Attila lemondását

Csák János nem fogadta el Vidnyánszky Attila lemondását

Csák János a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján (Forrás: Csák János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csák János kulturális és innovációs miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik Vidnyánszky Attila lemondásával – ezt közölte hétfőn a tárca. Vagyis, addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Nemzeti Színházban történt baleset miatt lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója. A vezető – mint írták – „a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról”.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó pénteken, a Rómeó és Júlia előadásán szenvedett balesetet, a díszlet nézők által nem látható részén. Az intézmény nem közölte, hogy pontosan mi történt, csak annyit írtak, hogy a baleset körülményeit pedig még vizsgálják. A hírek szerint az erkélyjelenetre készülve a színész a karjában tartotta a színésznőt, de megszédülhetett és mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Hétfőn a Semmelweis Egyetem azt közölte, hogy a Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát. A két művészt végtagsérülésekkel szállították a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, még aznap mindkettőjüket meg is műtötték.

Csák János közben személyesen is ott járt a traumatológiai klinikán, ahol Merkely Béla rektor és Bodzay Tamás, a Traumatológiai Klinika vezetője fogadta. – Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota a szakszerű és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően folyamatosan javul – írta, hozzátéve, hogy a minisztérium azonnali gyorssegélyt biztosít mindkét művész számára e nehéz időszakban.

Címkék: Csák János