Kora őszi lesz az idő

Kora őszi lesz az idő

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délelőtt jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű, a Tiszántúlon is fokozatosan megszűnik az eső és csökken a felhőzet. Az északkeleti határvidéken még délután is sok lehet a felhő, másutt a napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen várható zápor, zivatar – nagyobb eséllyel a középső területeken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint elsősorban a Dunántúlon nagy területen kísérik élénk, helyenként erős lökések az északnyugati szelet. Emellett a zivatarokat is kísérhetik erős, esetleg viharos közeli széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 24 fok között várható, de az északkeleti határvidéken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Vasárnap gyengülő kettősfronti hatás érvényesül, emiatt továbbra is jelentkezhet fejfájás, migrén, görcsös- és ízületi panaszok, fáradékonyság, dekoncentráltság is. Előfordulhat még vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét – írja az Időkép orvosmeteorológiájában.

A szívbetegek és az idősek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A szelesebb idő ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

Címkék: időjárás