Orbán családi földeken indít műanyagipari vállalkozást egy Orbán családhoz közel álló csoport

Orbán családi földeken indít műanyagipari vállalkozást egy Orbán családhoz közel álló csoport

Orbán Viktor, Balog Zoltán és Novák Katalin Kötcsén, 2018. június 3-án (fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Direkt 36 cikke szerint Székesfehérvár mellett az miniszterelnök családtagjainak tulajdonában álló telken az Energép cég műanyagfeldolgozó üzemet létesít. A cég tevékenységi körébe csak áprilisban került be a műanyag-feldolgozás.

A cég tulajdonosai közül Kovács Viktor Orbán Viktor testvére, ifjabb Orbán Győző veje. Egy másik tulajdonos Szentgyörgyi Gábor is ismeri ifjabb Orbán Győzőt, együtt is szurkoltak már Felcsúton, a miniszterelnöktől pár lépésre, és cége sorra nyeri az állami megbízásokat.

A terület a miniszterelnök anyja és ifjabb Orbán Győző közös cége, a Tahót Tőzeg Kft. tulajdonában van. A cég egy másik földterületén, Zala megyében ugyancsak egy Szentgyörgyi Gábor közvetett tulajdonában lévő cég üzemel. Ott nem is fizetnek a területért bérleti díjat, hanem szívességi használati jogcímen működnek.

Szentgyörgyi Gábor cégei közül az IMG Solution Zrt. számos közbeszerzésen szerepelt sikeresen: egyetemeknek, kormányhivataloknak, kórházaknak és a MÁV-nak is dolgoznak. A cég bevétele 2013-ban még csak 166 millió forint volt, de 2019-ben már 9,4 milliárd volt.