Héber média: Netanjahu mérlegeli az amerikaiak tűzszünetre vonatkozó kérését

Héber média: Netanjahu mérlegeli az amerikaiak tűzszünetre vonatkozó kérését

Benjamin Netanjahu (Képernyőfelvétel: Benjamin Netanjahu / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Szünetre” van szükség a harcokban – erről beszélt nemrég Joe Biden amerikai elnök az MTI beszámolója szerint. – A szünet azt jelenti, hogy idő nyílik a túszok kijuttatására – tette hozzá. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője azt mondta ennek kapcsán, hogy az amerikai elképzelés „humanitárius szünetek” sorát jelentené, amelyek lehetővé tehetik humanitárius segélyek bejutását és emberek kijuttatását. Antony Blinken külügyminiszter csütörtökön Izraelbe utazott, ahol a tervek szerint ismét tárgyal Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Elutazása előtt a repülőtéren újságírók előtt azt hangoztatta, hogy a tárgyaláson részletesen beszélnek annak módjáról, hogy az izraeli hadműveletek során miként lehet a leginkább megóvni a Gázai övezetben tartózkodó civileket.

A héber nyelvű Kan News úgy tudja, hogy Netanjahu mérlegeli a rövid humanitárius tűzszünetek lehetőségét – írta meg a Times of Israel. Arra is kitértek, egy izraeli tisztviselő szerint néhány órás tűzszünet lehetséges lenne.

Csütörtök este ugyanakkor az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari arról beszélt, „a tűzszünet kifejezés jelenleg egyáltalán nincsen napirenden”, az izraeli szárazföldi erők pedig teljesen bekerítették Gázavárost, ami szerinte „a Hamász tevékenységének központja”. 

 

Címkék: Izrael, Gáza, Gázaváros