Megtalálták Prigozsin lezuhant gépének feketedobozát

Megtalálták Prigozsin lezuhant gépének feketedobozát

Az Osztorozsno Novoszti által közreadott kép a mentőalakulatok tagjairól a Kuzsenkino község közelében lezuhant magánrepülőgép lángoló roncsa mellett 2023. augusztus 23-án. A gép fedélzetén utazott Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója. (MTI/AP/Osztorozsno Novoszti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz nyomozó hatóság bejelentette, hogy megtalálta annak a gépnek a feketedobozait, amely szerdán zuhant le Tver régióban feltehetően Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg vezérével a fedélzeten. Ez az a doboz, amely alapján kiderülhet, hogy pontosan mi okozta a gépkatasztrófát és a fedélzetén utazó tíz ember halálát. A holttesteket molekuláris genetikai vizsgálatnak vetik majd alá, hogy bebizonyítsák személyazonosságukat – írja a The Guardian. A Ria Novosztyi videóján látható is, amint egy teherautó viszi el a roncs egy nagyobb darabját.

Prigozsin halálát tehát hivatalosan nem erősítették meg, ezzel megvárják a vizsgálat végét. A Wagner-vezér gépe pont két hónappal a Moszkva elleni sikertelen puccskísérlet után zuhant le, a történteket és a következményeket Anton Bendarzsevszkij biztonságpolitikai szakértővel ITT elemeztük.