A Nobel-díjas Krausz Ferenc több helyen is arról beszélt: meg kéne becsülni a pedagógusokat

A Nobel-díjas Krausz Ferenc több helyen is arról beszélt: meg kéne becsülni a pedagógusokat

Krausz Ferenc fizikus, a Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatója interjút ad az M5 Ez itt a kérdés című műsorának az MTVA Kunigunda útjai székházában 2023. október 6-án. (Fotó:
MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban Nobel-díjat nyert magyar fizikus, Krausz Ferenc, több magyar sajtóorgánumnak is arról nyilatkozott, aggodalommal figyeli a hazai pedagógusok jelenlegi megbecsültségét. Az ezzel kapcsolatos kijelentéseit a 444 gyűjtötte össze. 

A kormánypárti hír TV-ben például Krausz azt mondta, „óriási a jelentősége annak, hogy ilyen kiváló tanáraink a jövőben is legyenek, és ennek megfelelően óriási a jelentősége annak is, hogy a tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani”.

Az Inforádióban úgy fogalmazott saját korábbi, rá nagy hatást gyakorló tanárait megemlítve: „szeretnék apellálni mindenféle módon a politikai döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a tanári szakma becsülete minél gyorsabban helyreálljon Magyarországon, mert ha a jövőben nem lesznek Kiss tanár urak, Láng tanár urak, meg Vermes tanár urak, akkor nem lesznek magyar Nobel-díjasok sem, és ez még valószínűleg a legkisebb baj”.

Ehhez hasonlóan a közmédia műsorán is megismételte: „rendkívüli aggodalommal” figyeli a magyarországi tanári szakma jelenlegi megbecsültségét „és itt a tévén keresztül is szeretnék apellálni a döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent, amit a lehetőségek megengednek annak érdekében, hogy ennek a szakmának a becsülete helyre álljon minél gyorsabban”. Figyelemre méltó az is, hogy mint a 444 észrevette, az MTI a közmédiás beszélgetés összefoglalójából kihagyta Krausz tanárokkal kapcsolatos gondolatait. 

Címkék: Krausz Ferenc