A kormány ingyenes, országos koncertsorozatot indít a negyedik hullám felfutása közepette

A kormány ingyenes, országos koncertsorozatot indít a negyedik hullám felfutása közepette

Szentkirályi Alexandra (Fotó: Szentkirályi Alexandra/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Őszi Hacacáré összehozza Magyarországot! – írja Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalán. Az említett hacacáré nem más, mint a közösségi élet újraindulása céljából indított, kilenc héten át tartó, ingyenes, közel 130 állomásos országos koncertsorozat, amellyel az összetartozást ünnepelhetjük.

A kormányszóvivő szerint „Az elmúlt másfél évben elmaradtak a koncertek, a hagyományos fesztiválok, a kis közösségek tradicionális eseményei, a búcsúk, falunapok is. Ez a programsorozat lehetőséget ad arra, hogy pótoljunk egy keveset abból, ami a koronavírus járvány miatt elmaradt.” A koncerteket védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

Eközben Magyarországon egyértelműen elkezdődött a koronavírus-járvány negyedik hulláma. A ma reggeli napi adatok szerint a megelőző 24 órában 189 új fertőzést regisztráltak, ilyen magas szám a harmadik hullám nyár elejei lecsengése óta egyszer sem volt.

Freund Tamás, az MTA elnöke éppen ma hozta nyilvánosságra állásfoglalását, amelyben a negyedik hullám veszélyeire figyelmeztet, és újbóli korlátozóintézkedéseket (például kötelező maszkviselést és a tömegrendezvények látogatásának védettségi igazolványhoz kötését) javasolja a kormánynak.