Dobrevet nem foglalkoztatja, lesz-e visszalépés

Dobrevet nem foglalkoztatja, lesz-e visszalépés

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált szerda délután a harmadik versenyben lévő ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára is versenytársai bejelentésére. Azok után szólalt meg, hogy először Karácsony Gergely tartott rendkívüli bejelentést arról, hogy nem lép vissza, majd Márki-Zay Péter közölte, hogy ő sem. Karácsony azután tett így, hogy a Medián és a Závecz is esélyesebbnek hozta ki kettejük közül Márki-Zayt. Viszont mindkét közvélemény-kutató arra jutott, hogy még egy az egy ellen versenyben is nehéz lenne megszorongatni Dobrev Klárát. Karácsony azt állította, ő nem vissza-, hanem előrelép, Márki-Zay Péter pedig azon ironizált, hogy Karácsonnyal szembejött a villamos, ezúttal közvélemény-kutatások formájában. A Párbeszéd társelnöke ugyanis nemrég azt mondta, csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos.

„Nekem az előválasztás nem százalékokról, esélylatolgatásról és taktikázásról szól, hanem arról a történelmi küldetésről, hogy jövő tavasszal legyőzzük Orbán Viktort és rendszerét. Engem csak ez érdekel. Az sem foglalkoztat, hogy lesz-e visszalépés vagy sem. Én a már kiesett és a még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekre is kollégaként, szövetségesként tekintek, mert biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkra szükség lesz a kampányban és a kormányváltás után is. Meggyőződésem, hogy a kormányváltás azon fog múlni, hogy képesek leszünk-e felrázni az egész országot, hiszen csak Budapestről nem lehet kormányt váltani. Én ezen dolgozom jelenleg is. Kérlek, szavazzatok rám október 10. és 16. közt az ellenzéki előválasztás második fordulójában!” – közölte ezek után a Facebook-oldalán Dobrev Klára.

A DK politikusa korábban nehezményezte azt is, hogy Karácsony és Márki-Zay együtt szeretett volna indulni, de utóbbira végül lehetőség sem lesz, az előválasztási bizottság is megvétózta azt. A HVG.hu-nak pedig már a Medián közvélemény-kutatására reagált Dobrev. Mint mondta, ő nem foglalkozik közvélemény-kutatásokkal. 

Márki-Zay azt mondta, szerda estére beszéltek meg újabb egyeztetést Karácsonnyal, és ő ott lesz ezen, még ha Karácsony nyílt helyzet elé is akarta őt állítani.