Gyurcsány: Orbán erősnek és megfontoltnak szeretne látszani, de nem sikerül

Gyurcsány: Orbán erősnek és megfontoltnak szeretne látszani, de nem sikerül

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányfő erőt és magabiztosságot akar mutatni. Háborús helyzetben ez okszerű. Aztán meg megfontoltnak is szeretne látszani, de nem sikerül neki – elemezte Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi interjúját.



A DK vezetője felhívja a figyelmet, hogy a miniszterelnök azzal indokolta a fegyverszállítások lehetetlenségét, hogy „azokkal a fegyverekkel esetleg magyar emberekre is lőnek majd, hiszen Kárpátalján magyarok is élnek.” – Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni. Nem, nem azoknak. Az EU a hazájukat védő ukrán népnek ad, akik között sok nemzetiségű állampolgár él, köztük magyarok is – reagálta erre a DK elnöke.

Hozzátette: „Meg azt is mondta csillagbogaram, hogy azért se adunk fegyvert, mert ami van, az nekünk kell. Tehát ha több lenne, akkor adnánk? Szóval nem elvi, hanem mennyiségi megfontolások vannak”. Később Gyurcsány azt vetette a kormányfő szemére, hogy nem hisz a szankciókban, nem bántaná az oroszokat, ezért szerinte rosszak a szankciók.

Végül a következőkkel zárja a bejegyzést : „Aztán most azzal ne is foglalkozzunk, hogy mekkora az ő személyes felelőssége, hogy egy történelmi ámokfutót támogatott egy évtizedig és szolgálta ki Magyarországot a zsarnoknak. Putyin elvesztette a történelmet. Ahogy magyar barátja is el fogja veszíteni.

Címkék: Gyurcsány Ferenc, EU, DK