Igazgatóhelyettes lett a vasalódeszkás tanárt megalázó tankerületi vezető

Igazgatóhelyettes lett a vasalódeszkás tanárt megalázó tankerületi vezető

Digitális testnevelés a vasalódeszkás tanártól (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

vasalódeszkás pedagógus ügyéről elhíresült, majd lemondott hódmezővásárhelyi tankerületi vezető, Balázs József a helyi Németh László Gimnázium egyik, tanügyi igazgatóhelyettese lett – vette észre a Hódpress.hu az iskola weboldalán. Hozzátették: a neve nemrégiben kerülhetett ki, mivel egyedül róla nem szerepel kép az oldalon.

A hódmezővásárhelyi portál úgy tudja, Balázs Józsefet a Makót és Szentest is magában foglaló Hódmezővásárhelyi Tankerület élén az a Miklós Anikó válthatja, aki a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatójaként nemrég pert indított és nyert Márki-Zay Péter ellen, miután ő Facebook-posztjában azt írta, hogy megalázott egy tanárt egy Facebook-os O1G-komment miatt.

A tankerület oldalán még nincs kinn az utódlás, ott továbbra is csak Báthoryné dr. Licska Anikó szakmai vezető szerepel, aki ideiglenesen vette át Balázs helyét. A Klauzál-iskola oldalán azonban a vezetőség közt már nem szerepel Miklós Anikó neve.

Mint korábban megírtuk, Balázs Józsefnek több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki. Ilyen volt a szentesi gimnázium felvételi feltételeinek utólagos módosítása, majd a makói vasalódeszkás testnevelő tanár elleni fellépése. Utóbbi ügyben az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos ombudsman is vizsgálatot indított. 

Rengetegen imádták Vezsenyi Lászlónak, a makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárának otthoni úszástanítós videóját, amely révén humorral próbálta feldobni a járvány miatti karantén időszakát. Amikor számos kollégája a digitális tanrendre való átállás nehézségeivel küszködött, elővette minden kreativitását, és egy alig több mint négy perces videót forgatott a nappalijában, amelyben egy vasalódeszkára mászva megmutatta, hogyan lehet az interneten keresztül, a lakásba zárva is úszást tanítani.

A vicces videó miatt a tanár írásbeli figyelmeztetésben részesült, és el lett tiltva a tanítástól, összes csoportját elvették. A letiltás után pedig arra kényszerítették, hogy minden egyes napra készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal, és azt küldje el egy példányban a tankerületi vezetőnek és az igazgatónak. Mindezt úgy, hogy ezeket soha nem adhatja át a diákoknak, hiszen el van tiltva tőlük. A tankerület vezetője eredetileg kitalált még egy megalázást, miszerint Vezsenyinek tanulmányoznia kellett volna a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, hogy az igazgatója azokból utána kikérdezze, de ez azért már az igazgatónak is sok lett volna, és nem élt a lehetőséggel.