Meleg idővel zárul a hét, de közelít a hidegfront

Meleg idővel zárul a hét, de közelít a hidegfront

Fátyolfelhő (Fotó: Jiří Rotrekl/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a fátyol-, és a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, elvétve alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar, nagyobb eséllyel az északnyugati határvidéken – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Késő este megérkezik a hidegfront, elkezd megnövekedni a felhőzet, és az Észak-Dunántúlon egyre többfelé várható csapadék. Sokfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, estétől már északnyugatira fordul a légmozgás a Kisalföldön.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Az Időkép orvosmeteorológiája arról ír, hogy vasárnap estig marad a frontmentes idő. Hajnalban a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat idézhet elő. Napközben a gyors melegedés hatására az érzékenyek körében dekoncentráltság, tompaság, bágyadtság, kisebb fejfájás jelentkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat animáció segítségével mutatja be, kit mikor ér el a hidegfront:

Címkék: időjárás