ElkXrtuk-ügy: tiltakozik a gyalázkodó támadások ellen a tapolcai mozi vezetése

ElkXrtuk-ügy: tiltakozik a gyalázkodó támadások ellen a tapolcai mozi vezetése

Az ElkXrtuk című film plakátja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mehetünk el szó nélkül az elmúlt napokban tapasztalt, cégünket, illetve beosztott kolléganőnket érintő sajtóhadjárat mellett – írja a Tapolcai Városi Mozi Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében Rédli Károly, a Tapolca Kft. ügyvezetője. – A tulajdonossal egyeztetett vezetői döntésem miatt olyan, számunkra eddig nem tapasztalt és nehezen elképzelhető, az emberi méltóságot semmibe vevő telefon-, e-mail üzenetek érkeznek, amelyeket egyetlen ember sem köteles eltűrni – tette hozzá.

A bejegyzés azt követően jelent meg, hogy a Tapolcai Városi Mozi nem vetítette az ElkXrtuk című filmet, amire Bayer Zsolt publicista minősíthetetlen hangnemben reagált, és utána indult meg a gyalázkodó áradat.

A film vetítése kapcsán másutt is elindult a politikai hangulatkeltés. A Fidelitas a Váci Dunakanyar Színházban szerette volna vetíteni a filmet, amit azonban a színház ügyvezetője megtagadott, miután az intézményben véleménye szerint nincs helye a pártpolitikának.

Az Inotay Gergely ellenzéki képviselőjelölt, Vác alpolgármestere által jegyzett Facebook-poszt szerint a mostani vezetés nem folytatja azt a korábbi fideszes gyakorlatot, amely szerint pártpolitikai célokra is használták az intézményt.

Inotay szerint a színház felügyelő bizottsága egyetért a teátrum mostani vezetőjének álláspontjával: „Szakmai-, közéleti- és etikai alapelvek mentén a színház művészeti intézmény. Mint ilyen, politikai csoportosulások által szervezett programoknak sehol nem helyszíne.”

Azt is hozzáteszi, hogy, ha nem a hisztériakeltés, hanem a film levetítése lett volna a Fidesz célja, akkor az ilyen célokra is szabadon bérelhető művelődési házat keresték volna. Nem tették.