A fekete-fehér konyhai dizájn egy igazán időtlen klasszikus (x)

A fekete-fehér konyhai dizájn egy igazán időtlen klasszikus (x)


Nem csak csodálatos látni, ahogy ennek a két egyszerű színnek a kombinációjából létrejön egy igazán drámai hatás a helyiségben? A kettős tónusú konyha mindig erős benyomást kelt, és lehetővé teszi, hogy játsszunk kicsit az elemekkel.

Többféle fekete-fehér konyhai dizájn létezik. Eloszthatjuk például egyenletesen a színeket a kortárs megjelenés megteremtéséhez, vagy hagyjuk, hogy az egyik szín uralja a helyiséget, míg a másik kiemeli azt.

Hagyjuk, hogy a fehér uralja a falakat és a szekrényeket, és adjunk hozzá szemet gyönyörködtető fekete kiegészítőket, például csempét vagy különféle készülékeket. Természetesen az ellenkezője is igaz - világítsunk meg egy teljesen fekete konyhát, friss fehér villogással. De ezenkívül jó néhány ötlet van még a tarsolyunkban, szóval vessünk is most ezekre egy pillantást.

Fekete-fehér konyhabútor

A merész, friss megjelenés megteremtésének egyik módja az, ha a KonyhaMax.hu konyabútor kínálatából olyan friss, fehér színű konyhaszekrényt választunk, amelyet felül merész fekete szekrények hoznak egyensúlyba.

De a fekete munkalap tetején lévő fehér szekrények is drámai hatást eredményezhetnek. Ez különösen akkor feltűnő, ha a konyhaszigetre korlátozzuk, aminek segítségével fókuszpontot teremthetünk a konyhánkban.

Továbbá az is egy opció lehet a kéttónusú hatás megalkotásához, ha a fekete falakat keverjük fehér fali szekrényekkel. Ez elősegíti a helyiség megnyitását, így a konyhánk világosnak és tágasnak tűnik majd.

Fehér konyha fekete padló

Könnyű lehet csak a konyhaszekrényekre összpontosítani, de nem szabad elfeledkezni a padlóról sem. A fekete padló egyszerű módja annak, hogy azonnali drámaiságot varázsoljunk a fehér konyhánkba.

A sötét pala vagy a gránit padló hihetetlenül kifinomultnak tűnik, páratlan tartóssággal. A kőcsempék pedig időtlenek, és igazán kiemelkednek a fehér szekrények mellett.

Fekete-fehér konyhai kiegészítő

Könnyedén becsempészhetjük a fekete-fehér árnyalatot a kiegészítőkön keresztül is. A fekete székek például stílusos módját jelentik annak, hogy a helyiségeket elválasszuk, és határozottságot adjunk a fehér konyhaszigetünkhöz. Vagy telepíthetünk akár egy túlméretezett fekete lámpát is, főleg a fehér konyhai kialakítás fölé, hogy a figyelem középpontjába kerüljön.

Konyhapult mögötti csempe

Az utolsó dolog, amely segíthet megalkotni a tökéletes fekete-fehér konyhát, az a konyhapult mögötti csempék kreatív használata, amely felhívja a figyelmet, és érdeklődést mutat a térben.

Az üvegcsempe gyönyörű választást kínál, és fekete, fehér, szürke, valamint ezüst árnyalatban kapható. A visszafogottabb megjelenés érdekében pedig az is egy opció lehet, ha ezeket a csempéket a munkalapok színeihez igazítjuk.

Végső gondolatok

A fekete-fehér konyhai dekor nem jelenti feltétlenül azt, hogy a konyhának csak a sötét feketéről és az abszolút fehér színekről kell szólnia. Rengeteg apró részlet van, amely összekeverhető ezzel a színsémával - itt csak a képzeletünk szabhat határt.