Miben rejlik a hámlasztás varázsa? (x)

Miben rejlik a hámlasztás varázsa? (x)

A bőrradírozás mindig is az egyik kedvenc bőrápolási lépésünk volt, mivel igazán frissítő és felszabadító érzést nyújt - függetlenül attól, hogy fizikai vagy kémiai hámlasztót használunk.

Főleg akkor, ha néhány nap eltelt már azóta, hogy utoljára használtuk a kedvenc hámlasztónkat a QMS Medicosmetics Hungary-től, vagy a bőrünk megviseltté, fakóvá és fáradttá vált az utóbbi időben. Amikor az Active Exfoliant-tal kezdjük el kezelni a bőrünket, szemmel láthatóan szebb lesz a bőrünk: üdébb, feszesebb, élettelibb. De vajon miért?

A legalapvetőbb előnye, hogy puhábbá, egységesebbé teszi a bőrt, és javítja a bőr struktúráját, de nagyon sok olyan pozitív hatása is van, amelyről a legtöbbünknek fogalma sincsen.

Megakadályozza a pórusok eltömődését

Ha eltávolítod az elhalt és száraz bőrsejteket, valamint a felesleges faggyút, amely a bőrön maradhat a tisztítás után, megakadályozod, hogy ezek összegyűlve a pórusokban mitesszereket vagy gyulladást okozzanak.

Segíti a többi termék mélyebb behatolását

Az elhalt, száraz bőr egyfajta gátat képez, így az eltávolítása segít a szérumoknak, a hidratálóknak és a kollagéneknek behatolni a bőr legmélyebb rétegeibe, hogy azok hatékonyabban tudják majd kifejteni a hatásukat. Éppen ezért a hámlasztásnak mindig szerepelnie kell a bőrápolási rutinodban.

A fentebb is említett Active Exfoliant gyümölcssavas hámlasztók dörzsölés nélkül távolítják el az elhalt hámszövet külső rétegét. Ezáltal a bőröd sima lesz, és felkészül a bőrápolási, illetve a sminkelési rutin hátralevő részére. Ennek a formulának az alapját a gyümölcssavak adják, amelyek kíméletesen távolítják el az elhalt sejteket, és ezáltal elindul az újak képződése. Megtalálható még bennük egy speciális enzimatikus hámlasztó, amely még inkább elősegíti ezeknek az említett hámsejteknek a leválását. De az összetevők között van még a hialuronsav, a fermentált rozs probiotikum, a fehér fűzfakéreg és kamillakivonat, allantoin, szvingolipid és a panthenol is.

Kiegyenlíti a bőrtónust

A sötét foltokkal, száraz, fakó bőrrel, hiperpigmentációval és aknés hegekkel rendelkező emberek tudják, milyen frusztráló ezeknek a kezelése. A hámlasztók viszont serkentik a bőr megújulását, miközben simítják a ráncokat és eltüntetik az érdességét, így idővel a bőr sokkal egyenletesebbnek és fiatalabbnak tűnik.

Feszesebbé teszi a bőrt és csökkenti a ráncok mélységét

A hámlasztásnak számos előnye van, de az egyik legkedveltebb tulajdonsága a bőr újjáépítése és a ránctalanítás. Ha a bőr hámrétegét stimuláljuk a rendszeres hámlasztással, akkor a bőr több sejtet kezd termelni. Így van lehetőség felélénkíteni a leállt sejtmegújulást. Az „élettelen”, károsodott, kiszáradt rostok újra képesek lesznek felvenni és tárolni a nedvességet, így a bőr teltebbé válik, a ráncok kisimulnak, a bőr visszanyeri rugalmasságát és flexibilitását.

Végső tanácsok

Ami a hámlasztás gyakoriságát illeti, javasoljuk, hogy figyelj a bőröd jelzéseire. A szakértők javaslatai alapján egy normál típusú bőrön hetente 3-7 alkalommal lehet bőrradírozást végezni egy gyengéd hámlasztóval, ha viszont valami intenzívebbet használsz, akkor evidens, hogy ezt a számot csökkenteni kell.