Jakab Péter már legyőzte az egóját a nemzetért

Jakab Péter már legyőzte az egóját a nemzetért

Jakab Péter (Képernyőfelvétel: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn úgy döntött a Jobbik elnöksége, hogy egyik, még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltet sem támogatják az előválasztás második fordulójában. Jakab Péter, a Jobbik elnöke már előtte, hétvégén kifejtette álláspontját, miszerint nem jó ötlet, ha Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter visszalép a másik javára. Szerinte ugyanis ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek.

Márki-Zay Péter a Válaszonline-nak adott interjújában ezt egyértelműen úgy értelmezte, Jakab Péter Dobrev Klárát támogatja.

A Jobbik elnöke most újabb Facebook-posztban reagált arra, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter egyenlő partnerekként vennének részt a folytatásban.

– A 2018-as pártok vezetői elkövettek egy súlyos hibát. Nem tudták legyőzni a saját egójukat, ezért nem tudták legyőzni a Fideszt sem – írja a politikus, aki az első fordulóban a negyedik helyre csúszott, ezért nem indulhat a miniszterelnök-jelöltek második fordulójában.

Az előválasztást most éppen azért szervezték meg, hogy ezt a hibát soha többé ne kövessék el. – Döntsön a nép, ki legyen Orbán kihívója, a többiek pedig vegyék ezt tudomásul, és lépjenek egyet hátra. Én is ezt tettem, amikor azt mondták a választók, nem juttatnak tovább az előválasztás második fordulójába. Nem kértem, hogy írjuk át a szabályt, hogy még a negyedik is tovább mehessen. Legyőztem az egómat a nemzetért – fogalmazott a politikus.

Szerinte két miniszterelnök-jelölt kollégája most vesztésre áll, nem a harmadikkal, hanem saját magával szemben.

– Ők úgy döntöttek, a célegyenesben írjuk át a szabályokat: hadd indulhassanak ők párban, mert mindketten nagyon szeretnének miniszterelnökök lenni. Ígérik, ha ők győznek, majd ketten eldöntik, ki legyen Orbán kihívója, mert ők ketten mindenről együtt fognak dönteni – tette hozzá.

Úgy gondolja, itt kell, hogy bekapcsoljon a vészvillogó, az összefogás ugyanis nem két ember, hanem hat párt, és a mögöttük álló szavazók közös kormányzását jelenti. Az előválasztás pedig azt jelenti, hogy „a választók döntik el, ki legyen az az EGY, aki kihívhatja Orbánt”.

Befejezésképpen arról írt, hogy a választók akaratától nem félni kell, hanem elfogadni. – A szabályokat nem átírni kell, hanem betartani – szögezte le.