Soha nem volt ennyi új koronavírusos a világon

Soha nem volt ennyi új koronavírusos a világon

Koronavírus Indiában (Fotó: MTI/EPA/Dzsaipal Szingh)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem háromszázezer, egészen pontosan 299 212 új koronavírusos-fertőzést regisztráltak a világban az elmúlt huszonnégy órában a worldometers statisztikai oldal adatai szerint, és ez rekord – korábban soha nem volt ennyi friss eset. Csúcsot döntött az aktív fertőzöttek száma is, ezek száma szombat reggelre meghaladta a hétmilliót.

Pénteken a legtöbb új eset Indiában volt (87 ezer), aztán az Amerikai Egyesült Államok (közel 53 ezer) és Brazília következik (45 ezer). Argentínában 10 ezer fölötti, Franciaországban 9 ezer, Kolumbiában 8.500 új fertőzést regisztráltak – összesen 29 országban haladta meg az ezret a napi új esetszám.

Csaknem hatezer ember hunyt el a megbetegedéssel összefüggésbe hozható módon – a legtöbben, ezret is meghaladó számban Indiában és az Egyesült Államokban. Az amerikai kontinens a legfertőzöttebb, pénteken ebből a térségből volt az új fertőzöttek csaknem fele. Európában az elmúlt 24 órában 35 ezer új eset volt és 511 áldozat. Spanyolországban és Franciaországban megint berobbanni látszik a járvány, előbbiben 4500 új esetet találtak és 184 áldozata lett a megbetegedéseknek.

A világban már huszonhat olyan ország van, ahol legalább minden száz emberből egy bizonyítottan megfertőződött a koronavírussal.

Címkék: koronavírus