Az idősotthonok lakóinak antitestszintjét tesztelték

Az idősotthonok lakóinak antitestszintjét tesztelték

Egy lakót oltanak be a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával az Olajág Otthonok zuglói idősek otthonában 2021. február 13-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárosi idősotthonokban végzett tesztelések alapján az ellátottak 95,8 százaléka és a munkavállalók 97,6 százaléka rendelkezik a koronavírus kivédéséhez szükséges antitestszinttel – közölte a Fővárosi Önkormányzat.  

A városháza tájékoztatása szerint 1002 ellátott és 503 alkalmazott IgG antitestszintjét tesztelték. Az eredmények szerint két oltás után ellátottak 93,42 százaléka, a harmadik oltással is rendelkezőknek viszont a 99,24 százaléka bír a védettséghez szükséges ellenanyaggal. A munkavállalók esetében a kétszeresen oltottak 99,02 százalékának, a három oltással rendelkezőknek pedig a 100 százalékának van a védettséghez szükséges antitestszintje.

Az önkormányzat közleménye emlékeztet: korábban a kerületi önkormányzatokkal együttműködésben lehetőséget biztosítottak a hatvan év feletti budapesti lakosok számára ingyenes koronavírus-antitest tesztelésre, ahol összesen húszezer tesztet végeztek el.