Eső, zápor és hideg vár ránk ezen az őszies vasárnapon

Eső, zápor és hideg vár ránk ezen az őszies vasárnapon

Esernyő (Fotó: Pixabay/holdmypixels)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap az ország nagy részén borongós időre van kilátás, többfelé ismétlődő esőre is számítani kell. 

Mint az Országos Meteorológiai Szolgálat írja, az ország északkeleti harmadán vékonyodik, szakadozik a felhőzet, ott nem várható csapadék.

Másutt azonban marad a borult idő ismétlődő, változó intenzitású esővel. Az északkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti tájakon kevéssel fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadában 15, 18 fok is lehet.

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, emiatt gyakori lehet a fejfájás, a migrén, a vérnyomás-ingadozás, a fáradtságérzet, a dekoncentráltság, a szédülés, a rosszullét, a gyulladásos- és a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint az alvászavar is. A borongós, sokfelé csapadékos időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, csökken hő- és komfortérzetünk – figyelmeztet az Időkép. Azt javasolják, hogy öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázás veszélye.

Címkék: időjárás