Könnygázzal oszlatják a tüntetőket Minszkben

Könnygázzal oszlatják a tüntetőket Minszkben

Rendőrök őrizetbe vesznek egy tiltakozót az elnökválasztás eredménye elleni tüntetésen Minszkben 2020. szeptember 27-én (Fotó: MTI/AP/TUT.by)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb tüntetés zajlott és újabb őrizetbevételek történtek vasárnap Minszkben. A rendőrök könnygázt is bevetettek a tiltakozókkal szemben.

Megkezdte a tiltakozók őrizetbe vételét a rendőrség vasárnap Minszkben, amikor immár hetedik egymást követő vasárnap tízezrek vonultak az utcára Aljakszandr Lukasenka elnök lemondását követelve. Az MTI beszámolója kiemelte, hogy a rendőrség közlése szerint könnygázt és fénygránátot is bevetettek a tömegoszlatáshoz.

A rohamrendőrség embereket emelt ki a tömegből és kisteherautókba tuszkolta őket – mondta el egy szemtanú a Reuters brit hírügynökségnek. Az Interfax orosz hírügynökség szerint legalább tíz embert őrizetbe vettek.

Fehéroroszországban az augusztus 9-i elnökválasztás óta tüntetnek, amióta Aljakszandr Lukasenkát a központi választási bizottság a szavazatok 80,1 százalékával hirdette ki győztesnek. Az ellenzék szerint a választást elcsalták. Lukasenka tagadja a választási csalást, és azt állítja, hogy a tiltakozásokat külföldről támogatják. Lukasenkát időközben már előzetes bejelentés nélkül beiktatták a hatodik mandátumára, újabb tiltakozásokat, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia bírálatát kiváltva.

Címkék: fehéroroszország