Lemondott Csák János egyik helyettes államtitkára

Lemondott Csák János egyik helyettes államtitkára

Pataki András, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára beszédet mond Déryné Széppataki Róza színésznő, az első magyar operaénekesnő halálának 150. évfordulóján tartott megemlékezésen Miskolcon, a Szent Anna-temetőben 2022. szeptember 29-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott posztjáról Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár, akinek megbízatása így március 3-ai hatállyal szűnik meg – derült ki a szerda esti Magyar Közlönyből. Pataki a Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztériumban dolgozott.

Az Index még a múlt héten írt arról, hogy információik szerint az államtitkár távozni fog, és ennek okai összefügghetnek azzal, hogy szűkültek a kultúra anyagi lehetőségei. A lap akkor utol is érte telefonon, de ő csak annyit mondott, hogy a témában nem tud nyilatkozni. Pataki András eredeti szakmája szerint Jászai Mari-díjas rendező, dramaturg, kulturális menedzser, díszlet- és jelmeztervező és színigazgató.