Harmincra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Harmincra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A reggeli adatok óta Magyarországon újabb 5 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 30-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma – közölte szombat este a járvánnyal kapcsolatban létrehozott kormányzati portál.

A honlap tájékoztatása szerint az új betegek között is vannak, akik a közelmúltban Olaszországban jártak, van olyan beteg, aki feltehetően az Ausztriában járt családtagjától fertőződött meg és van olyan is, akit a kontaktkutatás során már korábban azonosítottak.

Mint írják: az országos tiszti főorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez.

Az eddig harminc magyarországi koronavírus-fertőzött közül 9 iráni, egy brit, és 20 magyar állampolgár.

„Azzal harcolunk a vírus ellen, amink van" | Magyar Hang

A kormányablakok látogatóinak azt ajánlja az operatív törzs, hogy foglaljanak időpontot, és csak kivételes esetben látogassanak e nélkül.

A kormányzati operatív törzs mellett szombaton a Karácsony Gergely által felállított budapesti operatív törzs is jelentett be új intézkedéseket.