Mennyit kell fizetnem havonta egy 3 millió forintos személyi kölcsönért? (x)

Mennyit kell fizetnem havonta egy 3 millió forintos személyi kölcsönért? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha épp egy hitelen gondolkozol, akkor lehet, hogy már te is feltetted magadnak a kérdést, hogy “vajon mennyit kell fizetnem havonta egy 3 millió forintos személyi kölcsönért”? Ebben a cikkben megválaszoljuk neked ezt a kérdést! Sőt, megmutatjuk azt is, hogy mire költheted az így kapott összeget, mire kell figyelned az igénylésnél, és hol érdemes egyáltalán keresgélned. Vágjunk is bele!

Mire használható fel egy 3 millió forintos személyi kölcsön?

A személyi kölcsön egy ingatlanfedezet nélküli hitel, mely jellemzően szabad felhasználású. Ez azt jelenti egyrészt, hogy nem kerül jelzáloghitel a lakásodra, másrészt pedig azt, hogy bármire költheted a folyósított összeget.

Igen, akár egy luxusnyaralásra is, ha azt szeretnéd. De ha inkább a jövődet alapoznád meg, akkor befizethetsz egy tanfolyamra is a jelenlegi vagy jövőbeli szakterületeden. Költheted ingatlanvásárlásra is, emellett esküvőre, autóvásárlásra, új lakás berendezésére, garázsépítésre vagy bármi másra. A szabad felhasználású azt jelenti, hogy te döntöd el, hogy mire megy majd el az összeg.

Mindezt fedezet nélkül, ráadásul jellemzően folyósítási díj nélkül, és még közjegyzői díjra sem kell számítanod.

Mekkora a törlesztőrészlete egy 3 millió forintos személyi kölcsönnek?

Ez nem egy pontos összeg, illetve nem mindenkinél ugyanakkora. Általánosságban elmondható, hogy mindenkinek az egyéni tűrőképessége, fizetési képessége határozza meg, hogy mekkora lehet maximálisan a havi fizetendő törlesztőrészlete.

Természetesen a pénzintézetek kalkulálnak az igazolt nettó jövedelmed alapján egy törlesztőrészletet, melyet a törvényi szabályozás és a belső kockázatkezelési szabályzatuk is megenged. Viszont minden esetben az döntsön, hogy ténylegesen mennyit tudsz bevállalni! És persze gondolnod kell arra is, hogy ezt az összeget évekig kell folyamatosan, mindig határidőre törlesztened! Nagyon fontos, hogy soha ne a banki maximális meghatározott összeg legyen az, amit elfogadsz, hanem egy olyan havi részlet, amit biztosan be is tudsz vállalni.

Ha a cikk írásának időpontjában a kamatszázalékokat megnézzük, akkor 4 éves futamidő mellett a 3 millió forint törlesztőrészlete havonta körülbelül 85.000 Ft. Ezzel kell nagyjából számolnod, de persze vannak eltérések az egyes pénzintézetek kamatai között, így ettől eltérhet egyik és másik irányba is az összeg.

Mi van akkor, ha nekem nem felel meg a kalkulált összeg?

Természetesen az legyen az első, hogy jelzed az ügyintézőnek, hogy hiába fér bele elméletileg havonta a kalkulációk alapján, ez neked túl sok, ennyit nem tudsz mindig kifizetni.

De tudsz változtatni az igényelt futamidőn! Minél nagyobbat választasz, annál alacsonyabbá válik a fizetendő havi részlet. Ugyanakkor itt azzal is kell számolni, hogy minél hosszabb idő alatt fizeted vissza a kölcsönöd, annál nagyobb lesz a visszafizetendő összeg is.

Igénylés előtt mindenképp érdemes használni a Banknavigator személyi kölcsön kalkulátorát!