Ferenc pápa ismét a szülőség fontosságát és érdemeit magasztalta

Ferenc pápa ismét a szülőség fontosságát és érdemeit magasztalta

Ferenc pápa apácákat üdvözöl heti általános audienciáján a Vatikán VI. Pál pápa termében 2022. január 5-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét a szülőség és a gyermekvállalás fontosságát emelte ki és magasztalta Ferenc pápa a szokásos szerdai kihallgatásán, s egyben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy sokaknál a háziállatok foglalták el a gyermekek helyét – közölte a Szentszék sajtószolgálata.

– Az egoizmus egyik formájának tanúi vagyunk napjainkban. Azt látjuk, hogy vannak, akik egyáltalán nem akarnak gyermeket. Néha egyet vállalnak, többet nem, de vannak kutyáik és macskáik, amelyek elfoglalják a gyermekek helyét. Nevethetnek rajta, de ez a valóság – fogalmazott a pápa. Egyúttal kifejtette, hogy a szülőség vállalásának elutasítása az emberek mellett a civilizációt is szegényebbé teszi, és a haza is megsínyli ezt. A katolikus egyházfő emellett örökbefogadásra buzdította azokat a párokat, amelyeknek nem lehetnek gyermekeik.

– A gyermekvállalásban mindig van kockázat, de több a kockázat a gyermek nem vállalásában, a szülőség elutasításában – fogalmazott, s arra intette híveit, hogy ne féljenek.

A vatikáni sajtószolgálat azt is közölte, hogy előző nap a Szentatya a világ üldözött keresztényeiért mondott imádságot, s híveit is erre buzdította.

A pápa korábban már többször felszólalt az általa „demográfiai télnek” nevezett jelenség ellen és a születésszámok drámai csökkenésére figyelmeztetett. Legutóbb december 26-án, a názáreti szent család ünnepe alkalmából elmondott beszédében szólította fel a szülőket, gyerekeket, egyházat és a civil társadalmat, hogy támogassák, védjék és őrizzék a családot. – Úgy tűnik, hogy sokan inkább gyermek nélkül élnek, sok pár inkább gyermektelen marad, vagy csak egyetlen gyermeket vállal, s ez tragédia – jelentette ki akkor Ferenc pápa.

(MTI)

Címkék: Ferenc pápa