Ezért maradt ki több Budakesziről érkező busz hétfő reggel

Ezért maradt ki több Budakesziről érkező busz hétfő reggel

Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Budakeszin és a Budakeszi úton nem lehetett felférni ma reggel a buszokra. A nap az átlagosnál is rosszabb volt: a műholdas forgalomirányító rendszer adatai szerint reggel 7 és 9 között a 22-es, 22A és 222-es vonalakon 35 db busznak kellett volna belépnie Budakesziről Budapestre, ehhez képest 21 db lépett be – ez az előírt szolgáltatás 60 százaléka” – így panaszkodott hétfő reggel Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár a Facebook-oldalán.

Vitézy szerint zsúfoltság mindig is előfordult: a régóta tervezett, de a beruházások felfüggesztése miatt ismét a levegőben lógó buszsávok híján a buszok sokszor a dugóban ragadnak Budakeszin. A dugók mellett ezúttal a személyzethiány is tetézte a bajt: szerinte a Volánbusz az utóbbi időben rendszeresen nem adja ki az előírt mennyiségű buszt a kék agglomerációs vonalakra. „Eközben persze a bezárt vasútvonalakon buszok tucatjai pótolnak vonatokat az ország más részein...” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy „nem fér bele, hogy 10 buszból 4 kimaradjon a reggeli csúcsidőben.”

A Telex megkereste a Volánbuszt a kimaradt járatok miatt: a társaság válasza szerint hétvégén és hétfő reggel hét autóbuszvezető betegedett meg, de az átcsoportosításoknak köszönhetően 7 és 9 óra között, így is átlagosan 2,5 perces követési idővel közlekedtek Budakesziről a helyközi elővárosi és az agglomerációs buszok. A Volánbusz szerint a járatok a forgalmi torlódások miatt a kérdéses időszakban 5-30 perces késéssel tudtak csak közlekedni, ezért az utasok elnézését kérik. Válaszukban leszögezték: az agglomerációs vonalakról nincsenek sem járművek, sem autóvezetők átcsoportosítva a vonatpótláshoz.