Litkai Gergely: Ezzel a döntéssel elkéstek

Litkai Gergely: Ezzel a döntéssel elkéstek

Litkai Gergely humorista (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Fotó: Végh László

Ha készült volna a kormány az energia-veszélyhelyzetre, akkor hónapokkal ezelőtt intézkedniük kellett volna a fakitermelés fokozásáról, hogy ne alacsony fűtőértékű, nedves fával próbáljanak az emberek meleget csinálni télen – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Litkai Gergely annak kapcsán, hogy egy friss kormányrendelet mindenhol megkönnyíti a fakitermelést. A humoristáról ugyanis kiderült, hogy erdőgazdálkodó tanfolyamot végzett, még papírja is van róla. Bár szerinte nem kell szakértőnek lenni annak belátásához, hogy ezzel a döntéssel elkéstek.

Litkai Gergely arról is beszélt, hogy egyébként csalóka a helyzet, mert Magyarországon nem vágnak ki brutális mennyiségű fát tüzelőnek, vagyis a korábbi jogszabályi keretek között is ki lehetett volna elégíteni a megnövekedett igényeket. – Ehelyett hoztak egy döntést, ami jelentős környezetkárosítást eredményezhet – fogalmazott.

A Litkai Gergellyel készült interjúnkat elolvashatja a pénteken megjelenő Magyar Hangban és péntektől a hang.hu oldalon.