A környezetvédő szálerősítésű beton legfontosabb tudnivalói (x)

A környezetvédő szálerősítésű beton legfontosabb tudnivalói (x)

A környezetvédő beton forradalmi találmány az építőiparban, amely minimálisra csökkentheti a cementgyártás szénlábnyomát az egész világon. Cikkünkben megosztunk néhány hasznos információt a szálerősítésű betonról!

Fejlett és hasznos technológia

A szálerősítésű beton egy olyan különleges technológiával készülő adalékanyag, amely vízzel összekeverve rendkívül tartós és stabil betonfelületet eredményez. Ez a gyárilag előkevert, teljesen fagyálló beton remekül alkalmazható olyan betonozási munkálatokhoz, ahol nincs magas szintű statikai igénybevétel.

A szálerősítésű beton használatával nem kell többé magas összegeket költeni a betonacél hálók beszerzésére és szállítására. Néhány zsák adalékanyaggal ugyanis akár több száz kilogrammnyi betonacél hálót válthatunk ki!

Szerezzen be nagyszerű építőipari anyagokat a Festékpalota.hu széles kínálatából, és válassza a minőséget és a szakértelmet!

Környezetbarát megoldás

Ez a különleges adalékanyag azért is örvend egyre nagyobb népszerűségnek, hiszen rendkívül környezetbarát. A csomagolásként szolgáló papírzsák nem marad szemétként hátra a munkálatok befejeztekor, ugyanis vízzel érintkezve feloldódik a friss betonkeverékben. Emellett képes szálerősítésként javítani az anyagot, ezzel is jelentősen növelve a beton teherbírását, magas tartósságot eredményezve.

Ha szálerősítésű betonnal dolgozunk, nem kell aggódnunk az építési törmelékek tárolása vagy kezelése miatt sem. Ez pedig rendkívül nagy könnyebbség lehet költség- és időhatékonyság szempontjából is, mely minden építkezési projekt kapcsán elsődleges.

Az adalékanyag betonkeverőbe helyezése során nem kell bajlódnunk a csomagolás eltávolításától, hanem azzal együtt beletehetjük. Minél nagyobb mennyiségű szálerősítésű betonról van szó, annál több percet spórolhatunk azzal, hogy a teljes terméket csomagolásával együtt beledobhatjuk a gépbe.

A szálerősítésű beton felhasználási módjai

A szálerősítésű betonnak számos remek felhasználási módját élvezhetjük, kisebb és nagyobb munkálatoknál is. Ahol a magas statikai teherbírás nem feltétel, nagyszerűen dolgozhatunk ezzel az adalékanyaggal.

Kiválóan alkalmazható kocsibejárók és járdák készítéséhez, de akár padlóként is remekül megállja a helyét. Lépcsőkhöz, zsalublokkok kitöltéséhez és aknák telepítéséhez is kiválóan használható ez a különleges adalékanyag.

A szálerősítésű betonnal könnyű dolgozni, és igen tartós végeredményt is érhetünk el általa. Segítségével csökkenthető a kötés során keletkező repedések mennyisége, és jóval gyorsabban is végezhetünk, mintha betonacél hálót használnánk. Pénztárcánk is vastagabb maradhat, hiszen egy olcsó, könnyen tárolható és szállítható anyagról van szó.

Fedezze fel a Festékpalota.hu széles építőipari anyag kínálatát, és szerezzen be innovatív és környezetbarát termékeket munkálataihoz!