Gondozásmentes, ellenálló bejárati ajtót szeretne? Válasszon műanyagot! (x)

Gondozásmentes, ellenálló bejárati ajtót szeretne? Válasszon műanyagot! (x)

A bejárati ajtó meghatározó elem nemcsak egy ház, de egy lakás esetében is, ez ugyanis az első felület, amely elárulhat valamit a mögötte lakók ízléséről, szokásairól, és ez az az elem, amely kizárja azokat, akiket nem szeretnénk az otthonunkban látni.

Napjainkban közkedveltek a műanyag bejárati ajtók nemcsak új építésű családi házak, de felújítások esetében is, hiszen ár-érték arányban megfelelőek, jó minőséget képviselnek, és energiahatékonyság szempontjából is ideálisak. És még ennél is többet nyújtanak. Engedje meg, hogy beinvitáljuk a műanyag bejárati ajtók világába!

A bejárati ajtók funkciói

A bejárati ajtó, készüljön bármilyen anyagból, hidat képez a kint és bent között, továbbá jól látható stíluseleme az otthonoknak. Az Ablak Outlet minőségi műanyag nyílászárókat kínál német gyártmányú Kömmerling profilokkal, számtalan színben és akár egyedi megoldásokban is.

A bejárati ajtók alapvető funkciója a betörésvédelem, továbbá védenie kell az időjárás viszontagságai ellen, bent kell tartania a meleget, kint a hideget, a különféle szennyeződéseket. Ahhoz, hogy ezeknek a funkcióknak eleget tegyen, megfelelő minőségűnek kell lennie. Ez pedig hatással van a tartósságára, élettartamára, ugyanis bejárati ajtót alapesetben is 10-15 évre választunk.

De nemcsak az ajtók anyaga, hanem a szerelvények, az esetleges üvegezés, a precíz tervezés és kivitelezés, beépítés minősége is meghatározó a nyílászárók élettartama szempontjából.

Milyen anyagból készül az ideális bejárati ajtó?

Új beépítéseknél szabadon választhat, hogy milyen anyagú nyílászárókat szeretne, azonban felújítás, csere esetén célszerű alkalmazkodni a meglévő ajtók, ablakok anyagához, stílusához, egyes műemlékvédelmi, utcaképi előírások alapján a kötelezően elrendelthez.

Sokan kedvelik a klasszikus, fából készült ajtókat, hiszen természetes anyaguknál fogva esztétikusak, rendszeres karbantartás mellett tartósak, azonban karbantartási igényük magas, így sokak számára nem ezek jelentik az ideális megoldást.

Amennyiben nem szeretné évente kezelni, festeni az ajtót, és a tisztításával sem szeretne sokat foglalkozni, mégis tartós és tetszetős bejárati ajtóra vágyik, nézzen körül a kedvező ár-érték arányú műanyag ajtók piacán, de ha megvan rá a keret, választhat alumínium profilú bejárati ajtókat is. Színben sem kell kompromisszumot kötnie, válasszon Önnek tetszőt.

Milyen előnyöket nyújt egy műanyag bejárati ajtó?

A prémium műanyag ajtók magas minőséget képviselnek. Egyik legnagyobb előnyük kétségtelenül a gondozásmentesség, de egyre többet nyom a latban az energiahatékonyság és nem mellesleg az ár is. A műanyag ajtók mindezeknek megfelelnek, és igény esetén számtalan színben, akár fahatású fóliával is választhatóak. Teli vagy alumínium/üvegbetétes bejárati ajtókból is nagy a választék, igényeinek csak a fantáziája szabhat határt.

Vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy a szerelvények, pántok, vasalatok, illetve az üvegezés minősége is megfelelő legyen.