Kétszázötvenre emelkedett a járványban elhunytak száma

Kétszázötvenre emelkedett a járványban elhunytak száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2383 főre nőtt Magyarországon a beazonosított új koronavírussal fertőzöttek száma – közölte a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásért felállított kormányzati honlap. Mint írják, újabb 11 idős krónikus beteg vesztette életét az elmúlt 24 órában, ezzel 250 főre emelkedett az elhunytak száma, 401-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. „A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára” – közölték.

A tegnapi adatokhoz képest 99 új fertőzöttet azonosítottak be a hivatalos tájékoztatás szerint, illetve tizenegy fővel nőtt a kórból felgyógyulók száma. Ami a házi karanténban lévők számát illeti, az a tegnapi számhoz képest nem változott, a kormányzati holnap szerint 10 942 személynek kell ezt betartania. Az eddig elvégzett tesztek száma 58 251, ami csütörtökhöz képest 2861 új vizsgálatot jelent.

Világszerte 2 708 470-en fertőződtek meg a Covid-19 járványban, a halálesetek száma 190 858, a gyógyultaké pedig 738 486 a baltimore-i Johns Hopkins egyetem péntek reggeli összesítése szerint.