Halálos fenyegetést küldött David Pressman amerikai nagykövetnek egy tápiószecsői férfi

Halálos fenyegetést küldött David Pressman amerikai nagykövetnek egy tápiószecsői férfi

David Pressman amerikai nagykövet sajtótájékoztatója Budapesten 2023. április 12-én (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid időre őrizetbe vettek egy tápiószecsői férfit nyáron, mert azzal gyanúsítják, hogy internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét – értesült a 24.hu. Megkeresésükre a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin azt írta, hogy az ügyben kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytatnak nyomozást, de a büntetőeljárás érdekeire hivatkozva több információt nem osztott meg.

A lap úgy tudja, az 53 éves férfi a gyanú szerint a nagykövetség Twitter-oldalára többek közt az alábbit írta: „Mondj le, te b*zi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról”. A hatóságok július 18-án szállt ki a férfi házához, ahol házkutatást tartottak, majd lementették az ingatlanban talált elektronikai eszközök tartalmát. A férfit letartóztatásba helyezték, ám néhány nap múlva szabadlábra került.

A 24.hu azt is megjegyezte, a gyanúsított saját maga küldte el nekik az ügy iratait, és azt állította, annak ellenére, hogy nem beszél angolul, az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik, és a magyar hatóságok tesztelése céljából írta az üzenetet. Később azt kérte, mégse írjanak az ügyről, mert az illetékes szövetségi tiszt megtiltotta, hogy a médiához forduljon.

Címkék: David Pressman