Az orvosi kamara arra kéri a politikusokat, hogy fejezzék be a vádaskodást

Az orvosi kamara arra kéri a politikusokat, hogy fejezzék be a vádaskodást

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét (j), valamint Álmos Péter Zoltánt (j2) és Lénárd Ritát, a Magyar Orvosi Kamara alelnökeit a Karmelita kolostor teraszán 2020. október 3-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A COVID-19 járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását – írja a Magyar Orvosi Kamara az MTI-nek eljuttatott közleményében, amelyben a szervezet elnöksége és megyei szervezeteinek vezetői fordulnak „  magyar emberekhez, szakmai és politikai döntéshozókhoz, újságírókhoz, médiában szereplő véleményformálókhoz”.

A politikusoktól azt kérik, hogy a nyilvánosságra kerülő, vagy szakmai felületeken megvitatott, elsősorban a megbetegedések hatalmas számából következő ellátási problémákból ne akarjanak politikai tőkét kovácsolni, hanem inkább fogjanak össze, és a „politikai, gazdasági és társadalmi kapcsolatrendszerüket a helyi és országos problémák azonnali megoldásának érdekében mozgósítsák”.

A sajtótól azt várják, hogy „ne legyen értelmezhetetlen szakadék a kormánykritikus és a kormánypárti vagy közszolgálati hírek között, mert a tények nem oldalfüggőek, ellenben a mindkét irányba vitt szélsőség emberéletekbe kerülhet”. A szervezet szerint tartózkodni kellene a „hangzatos, klikkvadász szalagcímektől”, és „helyett a korrekt és objektív tájékoztatást tartsák szem előtt”.

– Kérünk mindenkit, hogy a hónapok óta az emberéletek megmentésén küzdő orvosok, egészségügyi dolgozók segélykiáltásait, a valós helyzetet, mindennapi küzdelmeiket leíró beszámolóit ne keverjék össze a politikai nyilatkozatokkal – fogalmaznak, majd a közlemény e szavakkal zárul: „most az összefogásnak, az azonnali cselekvésnek van itt az ideje, nem a széthúzásnak és hibáztatásnak”.

Mint megírtuk, a pénteki napon már szinte szürreális magaslatokba ért a kormányoldal és az ellenzék közötti szócsata az magyarországi járványkezelésről és az oltási helyzetről.